Uit statistieken blijkt dat 90% van alle mensen die trainen met hun personal trainer hun doelen behalen. Sporten met een personal trainer is dus een prima investering, want je krijgt echte resultaten.

Personal training is het werken met een trainer die samen met jou stappen onderneemt om ervoor te zorgen dat jij resultaat haalt. Je hebt een doel voor jezelf opgesteld en je gaat daarmee aan de slag.

Wil jij bijvoorbeeld je techniek verbeteren en sneller resultaat zien? Ga dan samen met jouw personal trainer aan de slag: je staat er niet alleen voor.

Dit is personal training

Als je voor het eerst met je personal trainer afspreekt, vindt een kennismaking plaats. Dit houdt in dat je kennismaakt met jouw motivator en ondersteuner, maar ook dat je kennis maakt met je eigen lichaam.

Door het uitvoeren van verschillende tests, zoals een leefstijl- en beweegtest, krijgen jij en je personal trainer inzicht in hoe je er nu voorstaat.
Vervolgens stellen jullie samen een doel op, dat voor jou haalbaar is. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je dankzij je personal trainer langetermijnresultaten behaalt, dus deze eerste stap is essentieel.

Je personal trainer houdt jouw resultaten ook nauwlettend in de gaten, zodat je inzichtelijk hebt hoever je bent met het behalen van jouw doelen.

Hoe vaak trainen?

Voor betere resultaten en een goede motivatie is het verstandig om één tot twee keer in de week een sessie met je personal trainer aan te gaan. Er zijn echter ook veel mensen die eens per twee weken een afspraak inplannen. Uiteindelijk is het aan jou om aan te geven hoe snel je resultaat wilt zien, want hoe vaker je afspreekt met jouw personal trainer, des te vaker je sport.

Hoe trainer worden?.

Allereerst zal je je als personal trainer moeten specialiseren in een bepaald aspect van fitness. Er is een brede waaier aan academische opleidingen in zowel bachelor als master programma’s waaruit je kan kiezen, die je voorbereiden op een functie als personal trainer. Enkele voorbeelden zijn: Lichamelijke opvoeding & bewegingswetenschappen, revalidatiewetenschappen & kinesitherapie, en sportgeneeskunde.

Een diploma dat je laat kwalificeren als personal trainer omvat een uitgebreid gamma aan zowel persoonlijke als professionele skills. Domeinen die je zeker onder de knie moet hebben zijn:

 • Menselijke anatomie en fysiologie
 • Biochemie
 • Sportpsychologie
 • Gezondheids- en ziekteleer
 • Sportpedagogie
 • Biomechanica
 • Inspanningsfysiologie
 • Motorisch leren en motorische controle
 • Groei en ontwikkeling
 • Kinantropometrie
 • Kracht- en conditietraining

Bovendien is niet alleen basiskennis over gezondheid genoeg; een personal trainer moet ook inzicht hebben in business en marketing om zijn of haar eigen bedrijf rendabel te maken. Ten slotte kan je ook een certificaat behalen om je professionele integriteit te staven. Een certificaat legt immers de nadruk op je werkethiek en je houding ten opzichte van veiligheid. Als je een resem aan opleidingen en certificaten op je palmares mag schrijven, rest je nog een tripje langs de Kamer van Koophandel. En dan is het officieel!

Personal trainer word je dus niet zomaar. Er is een stevige portie toewijding nodig om personal trainer te worden, en doorzettingsvermogen om succesvol te worden. Dit alles staat in het teken van de klant: een tevreden klant werkt uiteraard in het voordeel van beide partijen.


 

Personal trainer Mechelen

De Motion Academy ligt in de Lange Schipstraat, een autoluwe straat in hartje Mechelen. Je rijdt gemakkelijk met je wagen tot voor de deur, er zijn parkeerplaatsen voorzien. Vergeet in dat geval zeker niet om je nummerplaat door te geven aan onze personal trainers.

Personal trainer worden

Remotion Training® is een nieuwe trainingsmethodiek en behandelingsfilosofie voor professionals (kinesitherapeuten, personal trainers, etc.) die hun technieken willen uitbreiden en hun patiënten/klanten willen begeleiden in een actieve revalidatie of levensstijl.